Skip to main content
Bel ons 070 - 300 0990

Veilig en professioneel tanden bleken

Met de zomer in aantocht, krijgen wij veel vragen over tanden bleken. In deze blog lees je hoe je bij tandartspraktijk Mendeszoon in Rijswijk je gebit door onze tandartsen op een veilige en professionele manier kunt laten bleken.

Bekijk de video voor meer informatie over tanden bleken bij ons in de praktijk.

Waarom tanden bleken?

Er zijn veel verschillende redenen waarom onze patiënten overwegen iets aan hun lach te laten doen. De kleur van de tanden staat met stipt op één. Meestal omdat witte tanden voor meer zelfvertrouwen zorgt.

Iedereen heeft van nature een bepaalde kleur van de tanden. De kleur van je tanden wordt bepaald door de verhouding tussen de hoeveelheid van het tandbeen - de laag onder het tandglazuur - en het tandglazuur. In het aangezicht zijn vaak de hoektanden het minst wit, omdat zij het meeste tandbeen hebben.

Verkleurde tanden

In de tandheelkunde maken wij onderscheid tussen extrinsieke en intrinsieke verkleuringen, waardoor je tanden er geel uit kunnen gaan zien. Extrinsieke verkleuringen ontstaan vaak door aanslag of kleurstoffen uit voedingsmiddelen of dranken; denk hierbij aan koffie of thee, maar ook bijvoorbeeld Cola, kerrie of roken. Deze kleurstoffen slaan neer op uw tandglazuur. Ook door een onvoldoende mondhygiëne, slijtage van het tandglazuur of medicijngebruik kunnen externe verkleuringen optreden. Het is ook mogelijk dat de kleurstoffen in porositeiten gaan zitten die zijn ontstaan door ontkalkingen van uw glazuur; dit noemen we intrinsieke verkleuringen.  

Bovendien komt het ook vaak voor dat na een ongeval of trauma de tanden minder goed doorbloed worden. Dit zorgt vaak voor een interne verandering van de kleur. Ook tanden die aan een wortelkanaalbehandeling onderhevig zijn geweest kunnen soms op termijn ietwat intern gaan verkleuren.

Hoe werkt tanden bleken?

Tanden bleken gebeurt bij ons op een veilige en professionele manier volgens de wettelijke Europese eisen omtrent de concentratie carbamide peroxide. Hierdoor zijn bijwerkingen zoals gevoeligheid van de tanden of kiezen verledentijd. We hebben verschillende bleekmethoden in de praktijk, aansluitend bij elk gewenst resultaat. Tijdens een intake bleekconsult bespreken wij uw wensen en bekijken we of uw gebit geschikt is om te bleken. Belangrijk voor een duurzaam resultaat is bijvoorbeeld uw mondhygiëne. Daarnaast bleken vullingen, facings en kronen niet mee. Indien u de kleur hiervan wenst te veranderen, dan kunnen wij deze ook vervangen.

  • Veilig en professioneel
  • Uitgevoerd door onze Nederlandse tandartsen
  • Betaalbaar